Annons
Växjö

Kommunanställda kan gå ut i strejk: ”Håller på att skapa oss en lägesbild”

Växjö • Publicerad 13 april 2024
Växjö kommunhus.
Växjö kommunhus.Foto: JONAS LJUNGDAHL

I veckan varslade Kommunal om strejk och blockad efter att förhandlingarna med SKR strandats. Flera verksamheter inom Växjö kommun är berörda, däribland delar av måltidsorganisationen, gatudriften samt vaktmästaruppgifter kopplat till grönyteskötsel vid arenor. Dessutom har Kommunal varslat om blockad mot övertids- och mertidsarbete samt nyanställning inom äldreomsorgen.

– I Växjö kommun håller vi nu på att skapa oss en lägesbild och tittar på vilka konsekvenser en eventuell strejk kan få, säger Lena Gustafsson, HR-chef på Växjö kommun.

Fackförbundet Kommunal är inte överens med arbetsgivarorganisationerna Sveriges kommuner och regioner (SKR) och Sobona. Om ingen överenskommelse nås på nationell nivå kommer strejk och blockad att träda i kraft den 18 april.

Lena Gustafsson, HR-chef Växjö kommun.
Lena Gustafsson, HR-chef Växjö kommun.Foto: Växjö kommun

MISSA INTE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons