Annons
Växjö

Kommunchefen bjöd på alkohol – skickade notan till skattebetalarna

Växjö • Publicerad 24 februari 2022
060715 Champagne, bubbel, vin, glas© Bildbyrån - 28503
060715 Champagne, bubbel, vin, glas© BildbyrÃ¥n - 28503Foto: ARNE FORSELL

De högsta cheferna i Växjö kommun blev bjudna på middag och alkohol på PM. Notan som skrevs ut vid ettiden natten mot lördagen den 9 oktober var på 5 847 kronor.

Fredagen den 8 oktober 2021 samlade Växjös kommunchef Monica Skagne ihop de högsta cheferna i kommunen för en ”strategisk koncernledningsdag”.Strategidagen avslutades med afterwork och middag på PM:s Tak. Förutom hamburgare, sallader och räkmackor fanns det också med öl och vin på krognotan.

Annons

– Jag följer de riktlinjer som vi har och vi är väldigt restriktiva när det gäller alkohol, säger Monica Skagne i en kommentar till Smålandsposten.

Smålandsposten: Även om kommunens riktlinjerna tillåter det, varför bjuder du högt avlönade chefer på alkohol?

– För att det var en mycket speciell dag. Vi avtackade tre medlemmar i koncernledningen och vi är i en stor förändring i hela ledningsgruppen. Det var väldigt speciellt.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons