Annons
Växjö

Kommunchefen lämnar Växjö kommun - slutar direkt

Växjö • Publicerad 9 februari 2023 • Uppdaterad 24 maj 2023
Monica Skagne slutar som kommunchef i Växjö.
Monica Skagne slutar som kommunchef i Växjö.Foto: JONAS LJUNGDAHL

Efter åtta år som kommunchef i Växjö kommun och vd för VKAB lämnar Monica Skagne sina uppdrag.

– Monica har bidragit till en stor utveckling av Växjö kommunkoncern och tagit kommunen framåt på många olika sätt, vilket vi är många som är tacksamma för. Vi är nu i behov av en ny inriktning för kommunens fortsatta arbete, säger Malin Lauber (S), kommunstyrelsens ordförande.

Annons

Monica Skagne avslutar sitt uppdrag från och med nu på lördag den 11 februari.

– Politiken har uttalat en nystart för Växjö kommun och i det arbetet behöver vi även ett nytt ledarskap på högsta tjänstemannanivå, säger Malin Lauber.

Monica Skagne säger i ett pressmeddelande att hon är stolt och glad över att ha haft förmånen att driva utvecklingen som har satt Växjö på kartan än mer.

– Jag har älskat mitt jobb varje dag då det har inneburit att utveckla Växjö, vår organisation och på så sätt skapa mervärde internt men också för våra invånare och företag, säger Monica Skagne.

På sin Instagram skriver Skagne också att det inte finns någon konflikt bakom beslutet.

“Nu när vi har ett nytt politiskt styre som vill se en ny inriktning på arbetet är det naturligt att man även ser över min position. Kan slopa spekulationerna här och nu – det är inga konflikter, bristande tillit/förtroende eller att någon inte gillar någon! Malin Lauber (S), Kommunstyrelsens ordförande & jag har haft mycket goda diskussioner, vi tycker om varandra, har inga konflikter eller tillt/förtroendekriser utan ny politik & ny inriktning & då med nytt ledarskap på min position”.

Catharina Rydberg Lilja, vd på Vidingehem, går in som tillförordnad kommunchef. Samtidigt påbörjas rekryteringsprocessen för en ny kommunchef.

Här saknas innehåll

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons