Annons
Växjö

Kommunen bjöd anhörigvårdare på trerättersmiddag

Växjö • Publicerad 2 december 2021
Genrebild.
Genrebild.Foto: Tommy Svensson

I veckan anordnade Växjö kommun en trerättersmiddag med underhållning för att visa uppskattning för de anhörigvårdare som dragit ett tungt lass under pandemin. Totalt samlades 40 anhörigvårdare på Växjö konserthus.

– Det är en tuff uppgift att vara anhörigvårdare och för många har det varit extra jobbigt under pandemin, då det varit svårt med avlastning och vi kunde erbjuda väldigt få korttidsplatser på grund av risken för smittspridning. Därför känns det extra bra att nu kunna bjuda på lite lyx i vardagen, säger Ulf Hedin (M), ordförande i omsorgsnämnden, i ett pressmeddelande.

Vem är anhörigvårdare?

Med anhörigvårdare menas personer som vårdar eller stödjer närstående.

Närstående är exempelvis äldre personer, personer med psykisk eller fysisk funktionsnedsättning, långvarig psykisk eller fysisk sjukdom samt personer med missbruks- eller beroendeproblem.

Källa: Socialstyrelsen.se.

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons