Annons
Växjö

Kommunen erbjuder nytt stöd vid separationer och skilsmässor

Växjö • Publicerad 31 december 2022
Växjö kommunhus.
Växjö kommunhus.Foto: JONAS LJUNGDAHL

Växjö kommun ska börja erbjuda kommuninvånarna digital hjälp vid skilsmässa eller separation. Plattformen Samarbete efter Skilsmässa (SES) kan hjälpa föräldrar som befinner sig i skilsmässa eller separation att ”hantera sina utmaningar, bli bättre på att förstå och stötta sina barn och undvika typiska fallgropar i föräldrasamarbetet”.

För att få tillgång till SES, som kan användas både inför, under och efter en separation, behöver man vara folkbokförd i Växjö kommun. Det är kostnadsfritt och går att använda tjänsten dygnet runt och hur många gånger man vill.

Annons

Det digitala utbildningsmaterialet finns på svenska, engelska och arabiska. Det digitala stödet ska inte ersätta socialtjänstens arbete utan ska ses som ett komplement eftersom det både är anonymt och tillgängligt för alla invånare.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons