Annons
Växjö

Kommunen får gåva på två miljoner – ska bygga en ny stor park

Växjö • Publicerad 20 september 2022
Så här ska rymdparken på Östra lugnet se ut när den blir klar.
Så här ska rymdparken på Östra lugnet se ut när den blir klar.Foto: Växjö kommun

Föräldrakooperativet Eken på Östra Lugnet i Växjö sålde förra året sin förskola. I stadgarna står det att vinsten vid en nedläggning av förskolan ska gå till barnrelaterade verksamheter eller organisationer. Nu har föräldrakooperativet gett en gåva på två miljoner kronor till Växjö kommun. Pengarna ska användas till att bygga en ny lekplats på Uranusvägen.

Det blir en utflyktslekplats som fått namnet Rymdparken och som ska passa både yngre och äldre barn samt familjer på utflykt. Växjö kommun har tagit fram ett gestaltningsförslag som utgår från kommunens lekplatsprogram och som ska fungera för barn i många åldrar.

Annons

I parken ska det bland annat finnas gungor, koja, fotbollsmål, cykelbana, studsmatta, klätternät, karusell och linbana. Byggnationen av lekplatsen Rymdparken är planerad under 2023.

Representanter från Föräldrakooperativet Eken överlämnar gåvan på två miljoner kronor till Sofia Stynsberg, ordförande i tekniska nämnden i Växjö kommun.
Representanter från Föräldrakooperativet Eken överlämnar gåvan på två miljoner kronor till Sofia Stynsberg, ordförande i tekniska nämnden i Växjö kommun.Foto: Växjö kommun
Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons