Annons
Växjö

Kommunen fördjupar samarbete med Kvinnojouren Blenda

Växjö • Publicerad 5 januari 2024
Caroline Högfeldt Coucher på Kvinnojouren Blenda
Caroline Högfeldt Coucher på Kvinnojouren BlendaFoto: Julia Ornat

Växjö kommun har beslutat sig för att förnya samarbetet med Kvinnojouren Blenda som nu har tecknat ett treårigt samarbetsavtal för att ge ett ökat stöd till våldsutsatta kvinnor och genom förebyggande och uppsökande verksamhet motverka våld i nära relationer och hedersrelaterat våld och förtryck.

– Samarbetet med Kvinnojouren Blenda gör att vi ännu bättre kan nå ut till utsatta kvinnor och barn i samhället. Tack vare samverkan kan vi sänka trösklarna så att fler kan få råd och stöd och komma i kontakt med socialtjänsten, säger Rizana Talic, förvaltningschef för förvaltningen arbete och välfärd i Växjö kommun.

Annons

Kvinnojouren Blenda erbjuder bland annat stödsamtal och rådgivning, till både våldsutsatta och anhöriga.

Det nya treårsavtalet, som innebär att Kvinnojouren Blenda får ett årligt verksamhetsstöd på 1 350 000 kronor från Växjö kommun, möjliggör att Blenda kan jobba med informationsspridning, kompetenshöjande insatser, samhällspåverkan och preventivt arbete kring våld i nära relationer och hedersrelaterat våld och förtryck. Parterna ska sprida information om varandras verksamheter för att visa vilket stöd man kan få.

– Det är glädjande att vi har ett fortsatt samarbete med Växjö kommun som möjliggör vårt gemensamma och viktiga arbete med att ge stöd till våldsutsatta kvinnor och barn. Våld i nära relation, mäns våld mot kvinnor och hedersrelaterat våld och förtryck är ett allvarligt samhällsproblem som vi måste samverka kring, säger Caroline Högfeldt Coucher, verksamhetsledare på Kvinnojouren Blenda.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons