Annons
Växjö

Kommunen håller möte om nya och gamla simhallen

Växjö • Publicerad 16 april 2024
Här planerar kommunen att bygga den nya simhallen i Växjö.
Här planerar kommunen att bygga den nya simhallen i Växjö.Foto: Jonas Engman

I augusti förra året tog politikerna i Växjö kommun beslut om att börja planeringen av en ny simhall på Bäckaslöv samt att utveckla byggnaden för den nuvarande simhallen till något för alla Växjöbor.

I början av mars tog kommunstyrelsen beslut om att starta ett lokalprojekt för den nya simhallen tillsammans med ett inriktningsbeslut för projektet.

Annons

Under tisdagen, klockan 17.30, kommer kommunen att hålla ett informationsmöte om de nya planerna i Atriumsalen på Utvandrarnas hus. Kommunen kommer att informera om hur arbetet går samt information om tankar och planer för den nuvarande simhallsbyggnaden och området runtomkring.

Enligt inriktningsbeslutet finns det förslag på exempelvis 50-metersbassäng, multibassäng, läktare, familjebad, gym och relax i den nya simhallen. Det kan under tidens gång komma att förändras. I arbetet med att göra en fördjupad och mer detaljerad behovsanalys kommer möjligheten att även bygga en ny ishall i anslutning till den nya simhallen att utredas.

MISSA INTE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons