Annons
Växjö

Kommunen hoppas på etablering av ny industri – kan ge 500 nya jobb

Växjö • Publicerad 19 mars 2023
Växjö kommuns skiss över en tänkt placering av företaget i anslutning till Småland Airport.
Växjö kommuns skiss över en tänkt placering av företaget i anslutning till Småland Airport.Foto: Växjö kommun

Den svenska elflygtillverkaren Heart Aerospace planerar att bygga en industri. Tidigare har de haft planer på en storsatsning på Säve flygplats i Göteborg men förutsättningarna och marknadsläget förändrades och därför har etableringen på Säve grusats. På lite längre sikt skulle satsningen skapa upp till 500 nya arbetstillfällen.

Nu rapporterar Smålandsposten att Växjö kommun har visat intresse för en etablering. Kommunen har skickat en ”preliminär offert” där de marknadsför sig som en innovativ, företagsvänlig, växande kommun med universitet och en lägligt placerad flygplats i södra Sverige.

Annons

– Vi tycker att det är ett jättespännande företag och har visat vad det finns för möjligheter i vår kommun. Sedan är det en bit kvar. Mer än det vågar jag faktiskt inte säga, säger Jessica Johanneson, tf näringslivschef och näringslivsutvecklare på Växjö kommun, till Smålandsposten.

Heart Aerospace utvecklar ES-30, ett regionalt elektriskt flygplan med en standardplatskapacitet på 30 passagerare.
Heart Aerospace utvecklar ES-30, ett regionalt elektriskt flygplan med en standardplatskapacitet på 30 passagerare.Foto: Heart Aerospace

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons