Annons
Växjö

Kommunen köper fastighet för 135 miljoner kronor

Växjö kommun köper en fastighet på Teleborg för 135 miljoner kronor. I fastigheten är bland annat Lidl hyresgäst.
Växjö • Publicerad 1 juli 2024
Arkivbild på fastigheten som Växjö kommun har köpt.
Arkivbild på fastigheten som Växjö kommun har köpt.Foto: Lena Gunnarsson

Fastigheten heter Städet 1 och Växjö kommun köper den av M2-gruppen. Ett överlåtelseavtal undertecknades den 26 juni. I fastigheten finns 80 hyreslägenheter samt en byggnad med kommersiella ytor i form av ett gym, livsmedelsbutik och restaurang.

– Teleborg är en viktig stadsdel och genom köpet kommer vi kunna utveckla Teleborg på ett sätt som är bra för alla växjöbor, säger Malin Lauber (S), kommunstyrelsens ordförande i ett pressmeddelande.

Annons

Växjö kommun vill skapa goda förutsättningar för att utveckla och stärka Teleborg centrum. Det möjligheterna ökar genom köpet.

– Städet 1 ligger i det mest prioriterade funktionsstråket som är en del i utbyggnadsstrategin i översiktsplanen. Det är därför ett strategiskt bra läge som bidrar till att vi blir en ännu mer attraktiv kommun, säger Paul Herbertsson, avdelningschef projekt- och markavdelningen.

Köpet, som slutligt beslutas i kommunfullmäktige, kommer inte att påverka några hyresgäster i dagsläget. Ett målbildsarbete för området pågår och ska vara klart under 2025.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons