Annons
Växjö

Kommunen kritiseras efter beskedet om julgåvan: ”Är vi inte värda någon uppskattning?”

Växjö • Publicerad 14 december 2022
Växjö kommunhus.
Växjö kommunhus.Foto: JONAS LJUNGDAHL

Växjö kommun lägger ungefär 6,5 miljoner kronor på årets julgåva. Cheferna inom bolagen och förvaltningarna får bestämma vilken typ av julgåva som de anställda ska få. Det handlar om 1 000 kronor per anställd och det kan vara allt från presentkort i olika former till julmat och/eller aktivitet.

Det är endast de fastanställda som får ta del av julklappen och det kritiseras nu av timanställda.

Annons

I en insändare på Smålandsposten skriver en person, som går under signaturen Ej uppskattad timanställd, att timanställda, där flera har arbetet i många år, blir negligerade.

"Är vi inte värda någon uppskattning? Hur skulle verksamheterna inom vård, omsorg, förskola, skola, kök, lokalvård med flera verksamheter fungera utan de timanställda? Det är vi som får rycka in när det uppstår såväl akuta som planerade behov under dygnets alla timmar”, skriver personen.

Skribenten lyfter också upp arbetat under pandemin och att timanställda är billig arbetskraft för kommunen.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons