Annons
Växjö

Kommunen nekar bygglov för höghuskvarter i Växjö

Växjö • Publicerad 8 mars 2022
Den stora tomten vid Fagrabäcksrondellen har stått öde sedan hotellbyggnaden revs 2020. Arkivfoto.
Den stora tomten vid Fagrabäcksrondellen har stått öde sedan hotellbyggnaden revs 2020. Arkivfoto.

Här saknas innehåll

Ett nytt kvarter med ett tolvvåningshus och 100-tals lägenheter ska byggas vid en gammal hotellfastighet vid Fagrabäcksrondellen.

Men projektet har nu stött på problem. Vid byggnadsnämndens senaste möte gjorde politikerna tummen ner för Peabs ritningar för hyresrätterna. Nämnden slår främst ner på att höghusen inte håller måttet rent estetiskt, rapporterar Smålandsposten.

Annons

– Vi jobbar jättehårt med det här och försöker komma fram till en lösning. Vi tycker att området blir tilltalande och att vi har en hög ambition. Och det är ju viktigt för Växjö att det byggs fler hyresrätter. Vi vill inte överklaga utan försöker ha en god dialog med kommunen, säger Peabs distriktschef Annike Thorén till tidningen.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons