Annons
Växjö

Kommunen och polisen i ny överenskommelse – ska öka tryggheten

Växjö • Publicerad 11 november 2023
Polisen och Växjö kommun ingår en ny samverkansöverenskommelse.
Polisen och Växjö kommun ingår en ny samverkansöverenskommelse.Foto: ADAM WRAFTER

Växjö kommun och Lokalpolisområde Växjö har tagit fram en ny samverkansöverenskommelse. I november signeras den nya överenskommelsen som innebär att det långsiktiga samarbetet fortsätter för att öka tryggheten för de som bor och verkar i kommunen.

Målet är att tillsammans öka tryggheten och minska brottsligheten inom kommunen och överenskommelsen pekar ut vilka områden som prioriteras och hur de trygghetsskapande och brottsförebyggande insatserna kommer att riktas framöver.

Annons

– Den samverkan som finns mellan polisen, civilsamhället och kommunen är avgörande för att trygga vårt samhälle. Nu har vi tagit fram en ny överenskommelse utifrån lägesbilden vi har i dagsläget och hur vi ser på arbetet framöver, säger Malin Lauber (S), kommunstyrelsens ordförande.

Fyra prioriterade områden har utifrån den lokala lägesbilden och den årliga analysen över brotten och otryggheten i kommunen valts ut. Det handlar om trygghet i offentlig miljö inklusive våld i offentlig miljö, organiserad brottslighet, nyrekrytering av barn och unga till kriminella grupper samt öppen narkotikaförsäljning

– Genom att ingå i en samverkansöverenskommelse möjliggör och skapar vi förutsättningar för ett långsiktigt brottsförebyggande och trygghetsskapande arbete utifrån lokala problembilder, säger Anna Lindell, lokalpolisområdeschef i Växjö.

Efter att samverkansöverenskommelsen skrivits under kommer det att tas fram fördjupade analyser av prioriterade områden och åtgärdsplaner.

Samverkansöverenskommelsen gäller till och med 30 september 2027.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE! Testa Smålandsposten gratis i 30 dagar:

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons