GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kommunen planerar för gruppboende vid Evedal

Växjö • Publicerad 22 maj 2022
Skiss: BSV arkitekter & ingenjörer.
Skiss: BSV arkitekter & ingenjörer.

Växjö kommun planerar att bygga ett LSS-boende med sex lägenheter vid Evedal. Tanken är att placera boendet på en avskild plats i ett skogsområde på kommunägd mark söder om Evdalsvägen.

Andra boenden, som från början låg i Växjös utkanter, har med tiden byggts in i staden och det saknas numera den “avskildhet som kan vara nödvändig för de boende i gruppboendet”, skriver omsorgsnämnden.

Den beräknade kostnaden för gruppboendet är 28 miljoner kronor. Upplägget är att det är kommunägda Vidingehem som bygger och köper loss det föreslagna markområdet. När boendet kan vara klart för inflyttning är för tidigt att säga, enligt omsorgsförvaltningens chef Ewa Ekman.

I dagsläget handlar det om projektering och det är först mot slutet av 2022 som själva beslutet om att bygga kan bli aktuellt, enligt henne.

Lennart ErnstssonSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.