Annons
Växjö

Kommunen planerar ny förskola - som inte följer rekommendationer

Växjö • Publicerad 13 april 2023
Julia Berg (S), ordförande i utbildningsnämnden.
Julia Berg (S), ordförande i utbildningsnämnden.Foto: Elvedin Basic

Det planeras för en ny förskola i Gemla som ska ha kapaciteten att inhysa 160 barn. Detta för att den nuvarande förskolan på Harekullvägen räcker inte till och det tillfälliga bygglovet för en av de två paviljongerna löper ut definitivt den 31 december i år.

– Jag tror att det kommer att bli kanon. Gemla är en tillväxtort där vi ser att behovet av förskola och skola knappats kommer att minska, säger utbildningsnämndens ordförande Julia Berg (S), ordförande i utbildningsnämnden, till Smålandsposten.

Annons

Ett problem är att den så kallade friytan, där barn ska kunna leka och röra sig fritt, inte räcker till där den nuvarande förskolan ligger. Därför har man siktat in sig på en annan tomt en lite bit bort. Men inte heller där kommer friytan att vara stor nog. För att lösa det så hänvisar politiker och utredarna barn och förskolepersonalen till ett närliggande skogsområde.

– Det är en kompromiss helt enkelt. Vi har tittat på vilka tomter vi har att jobba med och då är det den här tomten som har varit bäst, trots att det blir en för liten friyta, svarar Julia Berg (S).

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons