Annons
Växjö

Kommunen satsar vid badplatsen i Rottne

Växjö • Publicerad 27 maj 2023
.
.Foto: LUDVIG THUNMAN

Växjö kommun ska utveckla området vid Rottne badplats. De blir en grillplats, ett utegym, lekmiljöer och tillgänglighetsanpassade toaletter. Arbetet påbörjas efter sommaren.

– Vi har gjort en enkätundersökning där invånare i Rottne har fått berätta hur de tycker att området ska utvecklas och den visade att lekmiljö för barnen var mest efterfrågat följt av grillplats och utegym, berättar Thomas Ekelius, förvaltningschef kultur- och fritidsförvaltningen.

Annons

Badplatsen har sedan tidigare en ramp för att tillgänghetsanpassa badet.

Lekmiljön kommer att utgå från platsens befintliga miljö och ha blommande träd, buskar och ängsblommor som ska bidra till biologisk mångfald. Det är också material från naturen som i huvudsak ska användas för skapandet av miljön.

– Oavsett var i Växjö kommun du bor ska du ha bra förutsättningar för att leva och bo. Ett av kommunens prioriterade utvecklingsområden i landsbygdsplanen är natur, kultur och rekreation. Vilket är precis det som investeringen på Rottne badplats fokuserar på, säger Martina Forsberg (S), kultur- och fritidsnämndens ordförande.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons