Annons
Växjö

Kommunen ska förbättra vägarna – satsar fler miljoner

Växjö • Publicerad 30 mars 2024
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Sprisse Nilsson

Samhällsbyggnadsnämnden i Växjö kommun har beslutat om ökade asfaltsinvesteringar för 2024. Det handlar om en investering på 16 miljoner kronor, en ökning med sex miljoner jämfört med året innan. Det ska vara en början på nämnden arbete med att hantera den underhållsskuld som byggts upp under de senaste åren.

– Vi börjar nu se konsekvenserna av underhållsskulden i form av sämre körbanor, potthål och otillräcklig linjemålning. Med en investering på 16 miljoner kronor i år bedömer vi att vi kan möta årets underhållsbehov, men om vi tittar framåt ser vi att investeringen skulle behöva öka ytterligare, säger Otto Lindlöf (S), ordförande i samhällsbyggnadsnämnden.

Annons

Växjö kommuns beläggningsprogram omfattar den årliga asfaltinvesteringen för drifthållning av kommunens gator, gång-och cykelvägar samt trottoarer.

MISSA INTE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons