Annons
Växjö

Kommunen ska se över utbildningslokaler: ”Stora investeringar framöver”

Växjö • Publicerad 25 februari 2024
Skolan Teleborg Centrum.
Skolan Teleborg Centrum.Foto: Urban Nilsson

Lokaler är Växjö kommuns utbildningsnämnds enskilt största kostnadspost. Nu ska nämnden börja planera för nya skollokaler och se till att de är verksamhetsanpassade.

– Under året kommer vi att påbörja planeringen av nya lokaler på Teleborgs centrum, på Braås skola, på Öjaby förskola och Parkvägens förskola. Det är viktigt att vi har lokaler som är bra och anpassade för våra elever och medarbetare, dessutom ska de vara kostnads- och energieffektiva, säger Björn Kleinhenz (V), 1:e vice ordförande i utbildningsnämnden.

Annons

Enligt Julia Berg (S), ordförande i nämnden, har kommunen en underhålls- och renoveringsskuld och att det kommer att krävas stora investeringar framöver.

Kommunen ska även se över Kulturskolans lokaler och kommer att arbeta mer med koncept.

– Att arbeta med ett koncept innebär att utbildningsförvaltningen och Vöfab till exempel ritar och projekterar en förskola som sedan upphandlas och byggs på flera ställen, säger Magnus Folcker (MP), ledamot i utbildningsnämnden.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons