Annons
Växjö

Kommunen stöttar Växjö Pride ekonomiskt – SD emot

Växjö • Publicerad 18 mars 2024
Växjö Pride brukar bli en riktig folkfest i maj.
Växjö Pride brukar bli en riktig folkfest i maj.Foto: LENA GUNNARSSON

Förra året firade Växjö Pride tio år och Växjös pridevecka har kommit att bli en av de största i Sverige med många evenemang och många människor i och vid lördagens parad och avslutningskonsert. I år är det dags för den elfte prideveckan i Växjö som hålls den 6-12 maj.

Nu har Växjö Pride beviljats ett evenemangsstöd på 350 000 kronor från Växjö kommun för att arrangera en festival som synliggör, stödjer och utvecklar förutsättningarna för homosexuella, bisexuella, transpersoners och queerpersoners liv.

Annons

När kommunstyrelsen skulle rösta om evenemangsstöd röstade 14 ledamöter från S, V, MP, M, L och KD för förslaget. Sverigedemokraternas Pernilla Wikelund var den enda som röstade för att avslå ansökan.

Enligt Växjö Pride lockar prideveckan omkring 30 000 deltagare och besökare varje år. Nu har arbetet med årets pridevecka dragit igång och både anmälan för programpunkter och till paraden har öppnat. Precis som i fjol blir det Pride House med föreläsningar, samtal och andra aktiviteter.

MISSA INTE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons