Annons
Växjö

Kommunen utvecklar två parker – vill skapa attraktiva samlingsplatser

Växjö • Publicerad 29 oktober 2023
Stocköparken i Gemla och Glasberget i Ingelstad ska utvecklas. Bilden är ett collage.
Stocköparken i Gemla och Glasberget i Ingelstad ska utvecklas. Bilden är ett collage.Foto: Växjö kommun

Växjö kommun ska utveckla utveckla Stocköparken i Gemla och Glasberget i Ingelstad. Nya aktivitetsytor och lekmiljöer ska locka till sociala möten för olika åldrar.

– Vi vill ta vara på parkernas möjligheter genom att skapa attraktiva samlingsplatser som bjuder in till lek och rörelse samtidigt som vi ökar tillgängligheten, säger projektledaren Andreas Axelsson, projektledare.

Annons

I Gemla ska lekplatsen byggas om med linbana, balansbana, pingisbord och lekutrustning i form av en plocklåda och ett tåg som tagits fram i samarbete med Micki Leksaker. Det blir även ett utegym, en pumptrack-bana för yngre barn, upprustning av boulebanan och en mötesplats med grill, väderskydd och bänkar.

I Ingelstad ska kommunen bygga om lekplatsen med linbana, balanslek och tillgänglighetsanpassad lekutrustning. Det blir också en gångstig genom parken som tillgänglighetsanpassas och en uppdaterad mötesplats med grill, väderskydd och bänkar intill grusplanen. Det blir också fler sittmöjligheter och belysning på fler platser.

Arbetet med parkerna påbörjas i november och planeras att stå färdiga innan årsskiftet.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE! Testa Smålandsposten gratis i 30 dagar:

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons