Annons
Växjö

Kommunen vill starta fritidsbank – vill ha invånarnas synpunkter

Växjö • Publicerad 6 juli 2023
.
.Foto: Lena Gunnarsson

De styrande partierna i Växjö vill satsa på en fritidsbank i kommunen. Det är som ett bibliotek med fritidsprylar som kan lånas, som skridskor, skidor, skateboard och tält för att testa på olika aktiviteter. Nu vill kommunen ha hjälp av invånarna att besluta utformningen av fritidsbanken samt var den ska placeras.

I en enkät om fritidsbanken skriver kommunen att de har en idé var en fritidsbank kan placeras men vill veta vad invånarna tycker. I enkäten finns frågor om invånarna ser ett behov av en fritidsbank och var de tycker att fritidsbanken ska placeras. Det ställs också en fråga om det ska vara flera små lokaler i olika delar av kommunen, en stor lokal i centrala Växjö, en buss som åker runt till olika stadsdelar och orter eller fritidsbanker som är kopplade till olika skolor eller andra kommunala byggnader.

Annons

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE! Testa Smålandsposten gratis i 30 dagar:

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons