Annons

Kommunens fältgrupp stärker upp närvaron på Araby

I natt sköts en man till döds i en skottlossning som inträffade på Araby i Växjö. Nu stärker Växjö kommun sin närvaro i området.
Växjö • Publicerad 11 september 2021 • Uppdaterad 26 april 2022
Foto: Carl Carlert

Växjö kommun meddelade under lördagsförmiddagen att att de förstärker de trygghetsskapande insatserna på Araby tillsammans med polisen. Detta efter att kommunens krisledning informerats om skjutningen av polisen.

Kommunen kommer bemanna sin fältgrupp med dubbelt så många fler i personalen under lördagen och natten mot söndag. Dessutom kommer det vara extra vuxennärvaro i området.

Annons

– Det som hänt är mycket allvarligt. Det vi gör nu är att öka närvaron i området. Vi är där för att stötta de som bor där, säger Marcus Holmqvist, säkerhetschef på Växjö kommun i en kommentar.

Polisen har sedan tidigt på lördagsmorgonen arbetat trygghetsskapande och haft mycket personal på plats för att bland annat visa sig synliga i området.

Elvedin BasicSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons