GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Kommunens fältgrupp stärker upp närvaron på Araby

     I natt sköts en man till döds i en skottlossning som inträffade på Araby i Växjö. Nu stärker Växjö kommun sin närvaro i området.
     Växjö • Publicerad 11 september 2021 • Uppdaterad 11 september 2021
     Foto: Carl Carlert

     Växjö kommun meddelade under lördagsförmiddagen att att de förstärker de trygghetsskapande insatserna på Araby tillsammans med polisen. Detta efter att kommunens krisledning informerats om skjutningen av polisen.

     Kommunen kommer bemanna sin fältgrupp med dubbelt så många fler i personalen under lördagen och natten mot söndag. Dessutom kommer det vara extra vuxennärvaro i området.

     – Det som hänt är mycket allvarligt. Det vi gör nu är att öka närvaron i området. Vi är där för att stötta de som bor där, säger Marcus Holmqvist, säkerhetschef på Växjö kommun i en kommentar.

     Polisen har sedan tidigt på lördagsmorgonen arbetat trygghetsskapande och haft mycket personal på plats för att bland annat visa sig synliga i området.

     Elvedin BasicSkicka e-post
     Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.