Annons
Växjö

Kommunens handläggning blir mer digital – satsar på AI

Växjö • Publicerad 17 mars 2024
Växjö kommunhus.
Växjö kommunhus.Foto: JONAS LJUNGDAHL

Växjö kommun satsar på att göra miljö- och bygghandläggningen mer digital och serviceinriktad. Genom att digitalisera delar av verksamheten kan nämnden frigöra resurser.

– Vi kommer att behöva ändra vårt arbetssätt och vi kommer nu att växla upp vår digitaliseringsresa. Digitalisering är nödvändig för att fortsätta leverera en välfärd i hög klass, hög rättssäkerhet och underlätta för vår personal, säger Lisa Larsson (S), ordförande i miljö- och byggnämnden.

Annons

Kommunen kommer bland annat att ta fram en ny e-tjänst för bygglovsansökningar, uppdatera redan existerande e-tjänster och förbättra servicen genom att ändra öppettiderna i vår telefontjänst.

– Vi kommer dessutom att påbörja en mer digitaliserad och effektivare handläggning med hjälp av AI, säger Pernilla Bodin (MP), 1:e vice ordförande i miljö- och byggnämnden.

Satsningarna är en del av miljö- och byggnämndens internbudget för 2024, som är framtagen av Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet i samarbete med Centerpartiet.

– Utöver digitaliseringen kommer vi dessutom att öka servicen för kommunens företagare och invånare genom att tidsätta alla handläggningstider. Det innebär att den som kontaktar oss i ett ärende ska veta hur lång handläggningstiden kan väntas bli, säger Aleksija Djurovic (V), ledamot i miljö- och byggnämnden.

MISSA INTE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons