Annons
Växjö

Kommunens nya åtgärder för att stötta näringslivet i Växjö

Växjö • Publicerad 4 februari 2022
Foto: Urban Nilsson

Under coronapandemin har många verksamheter haft det tufft. Nu inför Växjö kommun nya åtgärder för att stötta det lokala näringslivet efter pandemin.

Det handlar bland annat om att kommunen prioriterar sandsopning på platser i bland annat centrum så att restauranger och caféer kan öppna sina uteserveringar tidigare, att avgiften för upplåtande av allmän platsmark tas bort för uteserveringar och trottoarpratare och att kommunen ommer göra allt för att betala alla leverantörsfakturor redan efter tio dagar, jämfört med dagens 30.

Annons

Andra åtgärder är att verksamheter efter dialog med kommunkoncernen kan begära anstånd för fakturor, avgifter och hyror från Växjö kommun och de kommunala bolagen för upp till 90 dagar. Kommunen förlänger fakturor för livsmedelskontroller till den 30 juni och kommer inte att ta ut några tillsynsavgifter för serveringstillstånd under 2021 och 2022.

– Flera verksamheter har haft det tufft under pandemin och nu när restriktionerna snart släpper vill vi göra vad vi kan för att näringslivet ska få en extra bra start och förutsättningar att hantera de nya utmaningar som pandemin skapat, säger Anna Tenje (M), kommunstyrelsens ordförande.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona.

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons