Annons
Växjö

Kommunens nya steg kring nya simhallen

Växjö • Publicerad 16 augusti 2023
Den tomma tomten i Bäckaslövsområdet som väntas bli ny plats för en simhall i Växjö.
Den tomma tomten i Bäckaslövsområdet som väntas bli ny plats för en simhall i Växjö.Foto: Lars-Göran Rydqvist

I slutet av juni presenterade representanter från alla partier i Växjö kommunfullmäktige planerna på en ny simhall på Bäckaslövsområdet. Under tisdagen togs det formella inriktningsbeslutet av kommunstyrelsen.

Kommunchefen har fått i uppdrag att ta fram beslutsunderlag för att påbörja planeringsarbete av byggnation av ny simhall. Kommunen ska också utreda hur området kring den nuvarande simhallen kan utvecklas och ta fram förslag på vilken offentlig verksamhet som kan inrymmas i den nuvarande byggnaden. I arbetet ska även möjligheten att bygga en ishall i anknytning till den nya simhallen beaktas.

Annons

Vid kommunstyrelsens sammanträde i september ska kommunchefen återkomma med en första rapportering om uppdraget.

Om politikerna beslutar om att bygga en ny simhall på Bäckaslövsområdet skulle byggnationen kunna påbörjas under 2025 och en ny simhall stå klar några år senare.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons