Annons
Växjö

Kommunens satsning kan prisas på gala

Växjö • Publicerad 25 oktober 2022
Foto: Oscar Appelgren

Den 24 november arrangeras Återvinningsgalan av tidningen Recycling med Avfall Sverige och Återvinningsindustrierna som samarbetspartners.

Växjö kommuns Möbelcirkel kan prisas i kategorin Årets återvinningsinspiratör. Priset går till en person eller verksamhet som driver, engagerar och inspirerar andra när det gäller att öka återvinning och återanvändning.

Annons

– Hållbarhetsarbetet är väldigt viktigt för oss och vi värnar om att ta ansvar för våra gemensamma resurser. Vi är därför stolta och glada över att Möbelcirkeln, som är en del av Växjö kommuns arbete att skapa en mer cirkulär ekonomi, uppmärksammas nationellt och är en av finalisterna i tävlingen, säger Gunnar Nordmark (L), ordförande i Växjö kommuns hållbarhetsutskott.

Verksamheter inom hela kommunkoncernen kan cirkulera interna möbler hos Möbelcirkeln som även till viss del kan reparera och rengöra möbler. Förvaltningar och bolag kan sedan hitta möbler som de behöver i stället för att köpa nya. Sedan starten för fyra år sedan har drygt 18 000 begagnade möbler och 9 000 småartiklar, som dukar, porslin, kontorsmaterial och tavlor, återbrukats.

– Möbelcirkeln är ett bra exempel på hur vi arbetar med smart resursanvändning i kommunkoncernen. Verksamheten bidrar till både ekologisk-, ekonomisk- och social hållbarhet och har positiva effekter för oss internt men skapar också möjligheter för våra invånare och minskar vårt fotavtryck på moder jord, säger Monica Skagne, kommunchef i Växjö kommun.

Mängder av stolar som återbrukas på Möbelcirkeln.
Mängder av stolar som återbrukas på Möbelcirkeln.Foto: Urban Nilsson
Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons