Annons
Växjö

Kommunens satsning på hjärtstartare har burit frukt

Växjö • Publicerad 6 juli 2023
Anders Elingfors, förvaltningschef utbildningsförvaltningen i Växjö kommun.
Anders Elingfors, förvaltningschef utbildningsförvaltningen i Växjö kommun.Foto: Hilda Frankki

Utbildningsförvaltningen tog 2022 ett beslut om att göra en storsatsning på hjärtstartare. Nu, ett år senare, finns det hjärtstartare på kommunens alla för-, grund- och gymnasieskolor i hela kommunen.

– Det känns väldigt bra att vi har kunnat trygga arbetsmiljön ytterligare för våra elever och medarbetare, men också för andra som hyr och vistas i skolans lokaler, Anders Elingfors, förvaltningschef utbildningsförvaltningen i ett pressmeddelande.

Annons

Hjärtstartare, som namnet antyder, är att få igång hjärtat igen vid ett plötsligt, oväntat hjärtstopp. Det gör den genom att skicka en strömstöt genom hjärtat vilket kan få hjärtats eget elektriska signalsystem att börja fungera igen. Tanken är att de här hjärtstartarna ska vara enkla att använda även i stressfulla situationer. Bland annat så ger hjärtstartarna talade instruktioner till den som använder dem.

Här saknas innehåll

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons