Annons
Växjö

Kommuninvånare bjuds in till möte med politiker och polisen

Växjö • Publicerad 23 mars 2022
Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Ledande politiker i det blågröna styret i Växjö: Gunnar Nordmark (L), Andreas Olsson (C), Anna Tenje (M), Jon Malmqvist (KD), Magnus Wåhlin (MP).
Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Ledande politiker i det blågröna styret i Växjö: Gunnar Nordmark (L), Andreas Olsson (C), Anna Tenje (M), Jon Malmqvist (KD), Magnus Wåhlin (MP).Foto: Andreas Wilson

Växjö kommun bjuder under våren in till direktmöten på olika orter och i olika stadsdelar i kommunen. Syftet är att skapa dialog mellan medborgare och förtroendevalda och sätta fokus på frågor som finns bland de som bor på orten.

Årets första direktmöte hölls i Ingelstad i veckan. Dit var kommuninvånare som bor i eller i närheten av Ingelstad, Jät, Värends Nöbbele och Uårsa inbjudna. Politiker och tjänstepersoner var på plats och gav bland annat information om hur kommunen jobbar med kriget i Ukraina. Polisen deltog också för att ge en lägesbild om trygghet.

Annons

– Hela Växjö kommun ska vara attraktivt och fler ska kunna bygga bostäder och bosätta sig utanför Växjö stad. För att kunna bibehålla och utveckla privat och offentlig service samt främja företagsklimatet i tätorter och på landsbygden är det viktigt med dialog och samverkan med invånare och föreningsliv, säger Anna Tenje (M), kommunstyrelsens ordförande.

Förutom Ingelstad bjuder Växjö kommun in till direktmöten i Åryd 31 mars, Växjö 5 april, Lammhult 25 april, Gemla 4 maj och Braås 24 maj. Mötet är fysiskt men möjlighet finns att delta digitalt via Teams.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons