Annons

Kompisar skulle på bilträff – hamnade i våldsamt bråk

Växjö • Publicerad 22 april 2024
Polis.
Polis.Foto: Mattias Mattisson

En man i 25-årsåldern har dömts till villkorlig dom och samhällstjänst i 75 timmar efter att ha misshandlat en annan man i Växjö i augusti förra året.

Den nu dömde mannen ska ha utdelade flera slag mot målsägandens ansikte och huvud. Den misshandlade mannen fick en fraktur på nästan, en tre centimeter sårskada på kinden som fick sys med flera stygn, blåmärke runt ögat, ett dubbelseende som senare har gått över, en ögonblödning samt tandskador.

Annons

Innan misshandeln var de på väg till en bilträff tillsammans. När de sedan åkte tillbaka till Växjö ska en annan kamrat ha somnat kraftigt berusad och det blev en diskussion om de skulle lämna kompisen i sin egen bil eller stanna kvar. Den nu dömde mannen har uppgett att de var oense om flera saker under kvällen, däribland musiken i bilen och var de skulle åka.

En annan kompis ska ha avbrutit misshandeln och har uppgett att det rörde sig om minst ett tiotal slag men det var från bådas håll.

Den nu dömde mannen i 25-årsåldern ska betala skadestånd på 15 000 kronor.

MISSA INTE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons