GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Koncernen etablerar teknikcenter i Växjö

Växjö • Publicerad 9 april 2022
Tobias Ingemarsson.
Tobias Ingemarsson.

Industrikoncernen Inev väljer att etablerar sitt teknikcenter i Växjö. Verksamheten får en nyckelroll i koncernens framtida utveckling.

– Flera bolag i koncernen utvecklar och säljer produkter med högt teknikinnehåll, exempelvis skogsmaskiner, truckar, fordonspåbyggnader och hydrauliksystem. För att säkerställa tillgång på spetskompetens har koncernledningen tagit beslutet att etablera ett teknikcenter med uppgift att vara en resurs för alla bolag, säger Tobias Ingemarsson, som projektleder uppstarten av verksamheten.

Inev grundades 2017 och förväntas i år nå en omsättning på 1,5 miljarder kronor. Koncernens verksamhet är främst koncentrerad i Småland och har närmare 500 medarbetare.

– Vi tittade på flera orter, men sammantaget tycker vi att Växjö blir bäst. Avgörande har varit tillgång på kompetens. I Växjöregionen finns det en tradition av teknisk utveckling inom de områden vi eftersöker. Växjö är dessutom en relativt stor stad och det ser vi som en fördel. Geografiskt blir det en bra placering utifrån övriga bolag i Inev-koncernen, säger Tobias Ingemarsson.

Inev ska anställa flera medarbetare till det nya teknikcentret i Växjö och över tid hoppas de kunna växa ytterligare.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.