Annons
Växjö

Koncernen stänger 15 butiker i Sverige – stora Växjöbutiken kan försvinna

Växjö • Publicerad 2 oktober 2023
Foto: Nadia Hagberg

Hösten 2019 öppnade möbel- och inredningsbutiken Trademax på Handelsvägen på Samarkandområdet i Växjö. Nu kan butiken komma att tvingas stänga.

Det är BHG Group som aviserat ett omfattande sparpaket för att säkra lönsamheten och den långsiktiga konkurrenskraften. Det innebär bland annat att koncernen stänger 15 stycken svenska fysiska butiker inom varumärkena Trademax och Chilli.

Annons

– Vi lämnar verksamheter som inte passar i vår strategi och som belastar får lönsamhet. Vi kommer att ha fortsatt fysisk butiksnärvaro när det stärker vårt erbjudande, våra varumärken och vår affär, säger Gustaf Öhrn, vd på BHG Group.

En av butikerna som kan komma att stängas är Trademax-butiken i Växjö. Smålandsposten har varit i kontakt med Jonas Hessler, vd på Home Furnishing Nordic AB som har hand om varumärkena.

– Vi har påbörjat ett arbete och har en idé i vad det ska utmynna i men eftersom vi precis har lämnat en framställa till de fackliga organisationerna vill jag inte föregå diskussionerna i nuläget, säger han.

LÅS UPP ARTIKELN OVAN GRATIS – MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE! Testa Smålandsposten i 30 dagar:

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons