Annons

Konflikt på Östers läktare - publik lämnade klacken

Växjö • Publicerad 5 juni 2023
Bilden är tagen under en annan match.
Bilden är tagen under en annan match.Foto: Andreas Nilelind

Efter pyroteknik och skadegörelse på Östers hemmamatch mot Landskrona under förra veckan så hade klubben vidtagit åtgärder inför söndagens hemmamatch mot Utsikten. Man satte in extra säkerhetsvakter för att punktmarkera klacken. Det var någonting som inte togs väl emot och ett femtiotal personer valde att lämna klacken under matchen och sätta sig på en annan sektion.

– Det som jag tycker är det fina i det hela är att de riktiga East Frontarna (Östers supporterförening) är ju kvar där de ska vara (i klacken). De som vi håller ett öga på de har flyttat på sig, säger Östers säkerhetsansvarige Ron Wähämäki till P4 Kronoberg.

Annons

Många supportrar har efter matchen vädrat sitt missnöje över hur klubben skött situationen, bland annat på East Fronts (Östers supporterförening) forum. Under natten mot måndagen sattes en banderoll som krävde Ron Wähämäkis avgång upp utanför Visma arena.

Här saknas innehåll

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons