Annons
Växjö

Konflikten på Lion Bar – Instagramkontot blev hackat

Under förra veckan publicerades överraskande inlägg på Lion Bars Instagram där det bland annat stod att chefen inte betalar ut lön till de anställda.
Bakgrunden tros vara en konflikt mellan en före detta anställd och franchisetagaren på Lion Bar i Växjö som ledde till ett hackat Instagramkonto och polisanmälan.
Publicerad 4 juli 2023

Inläggen som publicerades både i flödet och på 24-timmars stories på Instagram var offentliga och har fått stor spridning. Bland annat påstods det att chefen inte betalar ut lön till sina anställda och att alkoholen återanvänds. Det skrevs även att vakterna fått tillsägelse inte får släppa in mörkhyade personer för att de ”skapar problem”.

Lion bar på Båtsmanstorget i Växjö.
Lion bar på Båtsmanstorget i Växjö.Foto: Ebba Engdahl

Rima Abdalla, franchisetagare på Lion Bar i Växjö, polisanmälde händelsen och misstänker en före detta anställd som det blivit en konflikt med.

Annons

– Jag är inte skyldig personen något. Personen har hotat mig och fått mig att se dålig ut, det är ledsamt, säger Rima Abdalla.

Instagraminlägget är polisanmält som förtal.

– Jag har betalat alla löner och gjort allt för mina anställda, så det är väldigt tråkigt att det blev såhär. Min verksamhet har påverkats mycket och jag har tappat gäster, säger Rima Abdalla.

Inlägget på Lion Bars instagram.
Inlägget på Lion Bars instagram.Foto: Ebba Engdahl
Ebba EngdahlSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons