Annons
Växjö

Konkurserna ökar i Växjö

Växjö • Publicerad 9 mars 2023
.
.Foto: Lars Wendt

Under februari månad gick tio företag i Kronobergs län i konkurs enligt UC:s statistik som gäller aktiebolag, handels- och kommanditbolag samt övriga juridiska personer. Åtta av dessa företag har haft sitt säte i Växjö.

Under årets två första månader har 19 konkurserna rapporterats i länet, vilket är två fler än under samma period i fjol. 13 av företaget som försatts i konkurs har funnits i Växjö. Det har varit två konkurser i både Alvesta och Uppvidinge samt en konkurs i både Ljungby och Älmhult.

Annons

Enligt UC ökade konkurserna i landet i nio av tio branscher som ingår i deras konkursstatistik. I hela Sverige ökade konkurserna med elva procent under februari månad jämfört med samma månad i fjol. Branscherna där konkurserna har ökat mest i landet är handeln med motorfordon och detaljhandeln.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons