Annons
Växjö

Konstverk stulet på sjukhuset i Växjö

Växjö • Publicerad 7 februari 2024
Glasskulptur av Ulrica Hydman Vallien.
Glasskulptur av Ulrica Hydman Vallien.Foto: Pressbild/Mimmi Kungberg

I måndags stals ett konstverk på Centrallasarettet Växjö. Det var en glasskulptur av Ulrica Hydman Vallien som var en gåva från Cancerstiftelsen.

– Vi har alltid haft konst i vården. Att vi nu blir utsatta för den här typen av brott innebär att våra verksamheter är inte fredade. Vi kommer att vidta åtgärder för att ytterligare stölder inte ska ske, så att vi kan fortsätta ha konst i våra verksamheter, säger säkerhetsstrategen Magnus Åkesson.

Annons

Konstverket hängde på en av sjukhusets mottagningar. Enligt Region Kronoberg är konststölder i regionen väldigt ovanliga och senast det hände var 2021. Magnus Åkesson påpekar att stölden verkar ha varit planerad.

– Det krävs en del för att göra detta, det är inte vem som helst som gått förbi och plockat ner glasskulpturen utan det kräver kunskap.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons