Annons
Växjö

Kontorsjätte flyttar verksamhet till Växjö – skapar 25 nya jobb

Kontorsleverantören Lyreco har köpt Staples svenska verksamhet och nu ska man flytta in i Staples stora lager i Växjö.
Sammanslagningen innebär cirka 25 nya arbetstillfällen i Växjö.
Växjö • Publicerad 21 maj 2022
Arkivfoto från Staples svenska centrallager vid Småland Airport i Växjö.
Arkivfoto från Staples svenska centrallager vid Småland Airport i Växjö.

Det multinationella och marknadsledande företaget Staples, som levererar kontorsmaterial, har sitt 18 000 kvadratmeter stora Sverigelager vid Småland Airport på Nylandavägen i Växjö.

Nu har en annan kontorsjätte, Lyreco, köpt upp Staple Solutions verksamheter i bland annat Sverige, Norge, Danmark och Tyskland.

Annons

Sammanslagningen innebär att Lyreco ska flytta sin logistikbas från Bankeryd i Jönköpings län till Nylandavägen.

– Vi är i dag redan etablerade i Växjö genom att transport och inköp utgår härifrån. Växjö är en bra logistikort och där det är lätt att hitta rätt arbetskraft. Genom att utnyttja våra befintliga lokaler kan vi hantera större volymer och även expandera på sikt, säger Lennart Simm, som har titeln Supply Chain Director på Lyreco, i en intervju på Växjö kommuns hemsida.

Lagerverksamheten på Nylandavägen har i dag criak 120 anställda och i och med Lyrecos flytt räknar företaget med att ytterligare cirka 25 nyanställningar behövs i Växjö, när sortimentet av kontorsprodukter ska breddas ytterligare. De som i dag är anställda i Bankeryd erbjuds jobb i Växjö, vilket i nuläget gäller för åtta anställda.

– Lagret i Växjö är en spännande och högteknologisk arbetsplats så det var inte svårt att övertyga de anställda att följa med hit, fortsätter Lennart Simm.

Innan sommaren hoppas Lyreco att nyrekryteringen har kommit i gång och därefter går flytten från de gamla lokalerna till de nya i Växjö.

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons