Annons

Körde grovt rattfull till Systembolaget: ”Skulle fylla på”

66-åringen var på väg till Systembolaget för ”att fylla på”. Då stoppades han av polisen. Nu döms han för grovt rattfylleri.
Växjö • Publicerad 10 juni 2023
Polis
PolisFoto: Lena Ehring

En dag i april stoppades en 66-årig bilförare utanför Systembolaget på Norremark i Växjö i en rutinkontroll och polisens provtagning visade att han hade 1,2 promille alkohol i blodet.

Nu har 66-åringen, som erkänt det grova rattfylleriet, dömts vid Växjö tingsrätt. Han berättade inför rättegången att han hade druckit mycket vodka kvällen innan bilkörningen när han kollade på hockey och han kände sig bakfull när han satte sig i bilen för att köra från villakvarteret på öster till Systembolaget för ”att fylla på”. Han tillade att han ansåg att hans agerande var oförsvarligt och att han är djupt ångerfull.

Annons

Tingsrätten skriver i domen att rattfylleriet har ett straffvärde på en månads fängelse men den tidigare ostraffade 66-åringen döms i stället till villkorlig dom och 50 timmars samhällstjänst.

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons