Annons
Växjö

Körkortslös man stoppades under färd – blir av med bilen

Växjö • Publicerad 22 februari 2023
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Patric Söderström

Den 1 december förra året körde en man i 60-årsåldern bil i Lammhult trots att han saknade körkort. Nu har han dömts till en månads fängelse för grov olovlig körning.

Mannen har erkänt grov olovlig körning men motsatt sig att den beslagtagna personbilen förverkas eftersom han köpte den för att renovera den och sedan ge den till sin dotter. Han har uppgett att han bara skulle provköra bilen och hade kört 200 meter när han stoppades.

Annons

Växjö tingsrätt har trots mannens förklaring beslutat att bilen som mannen stoppades i ska förverkas tillsammans med bilnyckeln. Polisen har uppskattat bilens värde till 15 000 kronor.

Mannen har tidigare lagförts för grov olovlig körning vid åtta tillfällen.

”Tingsrätten bedömer därför att det finns ett behov av att förverka bilen för att förebygga fortsatt sådan brottslighet”, står det i domen.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons