Annons
Växjö

Kortare väntan på en tredje dos vaccin i Kronoberg

Kronoberg • Publicerad 13 januari 2022
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: PETTER ARVIDSON

På onsdagen meddelade Folkhälsomyndigheten att dosintervallet mellan andra och tredje dosen vaccin kortas från sex till fem månader.

I Region Kronoberg är nu invånare över 18 år välkomna att boka en tid för att ta sin påfyllnadsdos efter fem månader, meddelar regionen i ett pressmeddelande och påpekar samtidigt att bokningssystemen kommer att vara uppdaterade med rätt information tills dess.

Annons

– Våra vaccinatörer är redo att ta emot våra invånare fem månader efter dos 2 för en påfyllnadsdos. Det har funnits gott om lediga tider för vaccination så det är positivt att de nu blir uppbokade, säger Marie Jadner, vaccinsamordnare.

Det är fortsatt viktigt att säkerställa att det har gått fem månader sedan andra dosen när man bokar en tid. Bokar man för tidigt kommer man att nekas spruta.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons