Annons
Växjö

Kraftig ökning av sjukskrivningar för stress

Växjö • Publicerad 24 mars 2024
.
.Foto: MATHIAS BERGELD

Sedan i början av 2010-talet har antalet sjukskrivningar av stress ökat kraftigt, från 150 till 886, visar statistik från Försäkringskassan som If har analyserat.

– Denna ökning är verkligen oroande, samhällskonsekvenserna blir stora, och då vet vi dessutom att stressen är stor hos fler än de som syns i sjuktalen, säger Kristina Ström Olsson, hälsostrateg på If.

Annons

I december 2023 var 886 personer i Kronoberg inne på en minst två veckor lång sjukskrivning på grund av stress. 78 procent av dessa är kvinnor.

Kronoberg tillhör en av de värsta drabbade länen och mäter man hur stor andel av alla sjukskrivningar som är stressrelaterade ligger Kronoberg på en tredje plats.

Enligt Försäkringskassans statistik var 437 personer i Växjö kommun sjukskrivna på grund av stress i december, vilket motsvarar 26 procent av alla sjukskrivna.

MISSA INTE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons