Annons
Växjö

Kraftig prisökning för bostadsrätter i Växjö

Växjö • Publicerad 17 april 2022
Foto: Nadia Hagberg

De senaste tre månaderna har medelpriset på bostadsrätter i Kronobergs län gått upp med tio procent, vilket är näst mest i landet visar ny statistik från Svensk Mäklarstatistik. Samtidigt har villapriserna i länet ökat med tre procent och priset på fritidshus ökat med hela 17 procent.

I Växjö kommun har bostadsrättspriserna ökat med elva procent under de tre senaste månaderna, vilket är den starkaste prisutvecklingen på fem år. Medelpriset ligger på 2,2 miljoner kronor i Växjö. Däremot har villapriserna sjunkit med två procent till ett genomsnittligt pris på 3,5 miljoner kronor.

Annons

Under årets första kvartal såldes 269 bostadsrätter i Kronobergs län till ett genomsnittligt pris på två miljoner kronor. Medelpriset för sålda villor i länet under perioden januari-mars var 2,4 miljoner kronor. Under perioden såldes också 13 fritidshus till ett genomsnittligt pris på 1,2 miljoner kronor.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons