Annons
Växjö

Kraftigt rabatterade mobiler sålde slut – Växjöbo krävde skadestånd

De kraftigt rabatterade mobilerna sålde slut. Då tog Växjöbon strid och krävde både skadestånd och ersättning. Nu säger ARN nej till hans krav.
Växjö • Publicerad 24 juni 2023
Genrebild på personer som håller i mobiltelefoner.
Genrebild på personer som håller i mobiltelefoner.

En Växjöbo beställde förra sommaren fyra mobiltelefoner från en stor mobiltillverkare, som reade ut sina produkter. De fyra rabatterade mobilerna kostade tillsammans drygt 30 000 kronor och han fick vid beställningen besked om att produkterna fanns i lager.

Några dagar senare meddelade dock företaget att de aktuella mobilmodellerna redan hade sålt slut och att Växjöbons beställningar därför hade makulerats och han fick i stället pengarna tillbaka.

Annons

Mannen valde att ta strid för det uteblivna köpet och vände sig till Allmänna reklamationsnämnden (ARN). Han yrkade att företaget skulle betala 9 000 kronor i ersättning för den ”uteblivna rabatten” samt ett allmänt skadestånd på 2 500 kronor.

Företaget motsatte sig kraven och hänvisade till köpeavtalet, där det stod att man reserverade sig för eventuella slutförsäljningar samt ”har rätten att annullera beställningar innan leverans har skett”.

ARN går nu på företagets linje och konstaterar att Växjöbon i avtalet ”får anses ha godtagit” att företaget hade friskrivit sig för slutförsäljningar. Och eftersom han inte anses ha lidit någon ekonomisk skada avslår nämnden kraven på ersättning och skadestånd.

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons