Annons

Krävde mer alkohol – slog kvinna i ansiktet med stekpanna

Växjöpolisen fick rycka ut till samma bostad tre gånger om sedan en kvinna slagit larm om att hon misshandlades. Vid det sista tillfället blev hon slagen med en stekpanna i ansiktet.
Nu döms en 57-årig man för brotten – men han slipper fängelse.
Växjö • Publicerad 16 oktober 2023
Polis.
Polis.Foto: PETTER ARVIDSON

En 57-årig man döms nu i tingsrätten för tre fall av misshandel, som inträffade i en bostad på Teleborg inom loppet av en dryg vecka förra hösten. Vid samtliga tillfällen fick polispatruller rycka ut till bostaden sedan en kvinna som är närstående till 57-åringen ringt och slagit larm om att hon hade blivit misshandlad.

Enligt den drabbade kvinnan har mannen ett alkoholmissbruk och han blev våldsam mot henne när han upptäckte att hon inte hade köpt hem någon alkohol till honom.

Annons

Vid de första två tillfällena utdelade 57-åringen knytnävsslag och lavetter men vid det tredje tillfället använde han en stekpanna som träffade henne i ansiktet. I samband med den sista misshandeln slog 57-åringen även sönder en tv i bostaden med stekpannan som tillhygge.

57-åringen döms nu att betala drygt 30 000 kronor i skadestånd till kvinnan, som klarade sig utan allvarliga skador vid angreppen.

Eftersom 57-åringen nu genomgår ett behandlingsprogram mot sitt missbruk och är ”motiverad till att leva ett nyktert liv”, slipper han fängelse och döms i stället till skyddstillsyn. Han måste dock genomgå en behandling i Frivårdens regi mot våld i nära relationer.

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons