Kriminalfall i Kronoberg

Brott berör. Intresset att läsa om brottslighet har aldrig varit större. Med start på lördag kommer historierna om en lång rad brott som inträffat i länet att publiceras på smp.se.
Kronoberg • Publicerad 28 mars 2023

Det är återblicksreportage om brott som både uppmärksammats på riksnivå och de något mindre kända brotten.

Det handlar om cirka 20 olika brott som Smålandspostens kriminalreporter Daniel Johansson tittat närmare på under årens lopp. Nu lyfts fallen som berört boende på flera av länets orter fram på nytt.

Det har gått 30 år sedan Sparbanken i Braås rånades och det var ett av de första våldsbrotten i länet där polisen hoppades på DNA-spår. På bilden syns Växjöpolisen Robert Loeffel spärra av området sedan rånarnas flyktbil hittats.
Det har gått 30 år sedan Sparbanken i Braås rånades och det var ett av de första våldsbrotten i länet där polisen hoppades på DNA-spår. På bilden syns Växjöpolisen Robert Loeffel spärra av området sedan rånarnas flyktbil hittats.Foto: Roy Himsel

Samtliga tidigare publicerade återblicksreportage kommer varje lördag att finnas på smp.se. Tio utvalda historier publiceras under våren även som lördagsläsning i Smålandspostens C-bilaga.

På lördag startar vi med historien om bankrånaren som inte kunde hålla tyst. En vecka senare fortsätter vi med reportage om brotten som skakade anställda inom kyrkans värld.

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.