Annons
Växjö

Kriminalvården utökar platserna på anstalterna – ska underlätta för Växjö

Växjö • Publicerad 21 oktober 2023
Foto: Kriminalvården

Kriminalvården ska bygga nya anstalter i bland annat Norrköping, Kalmar och Värnamo och utöver det pågår ungefär 50 olika projekt där antalet platser utökas på anstalter runt om i landet.

Nu har Kriminalvården beslutat att nya anstalterna i Norrköping, Kalmar och Värnamo ska få fler platser än tidigare planerat. Anstalten i Värnamo är också planerad att kunna vara en avlastning för häktesverksamheten i Växjö och Jönköping.

Annons

– Vår ökningstakt är redan historiskt hög, men vi behöver fortsätta skapa fler platser – även på längre sikt. Besluten om fler platser på de nya anstalterna Norrköping, Värnamo och Kalmar är en logisk följd av ett tidigare beslut som innebär att fler celler ska dubbelbeläggas där vi bygger nytt, säger Susanne Wedin, chef för avdelningen anstalt, häkte och frivård.

Anstalten i Norrköping ska ha 400 platser, anstalten i Kalmar ska ha 430 och anstalten i Värnamo ska ha 250 platser. De nya anstalterna planeras att tas i bruk etappvis med start 2029.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE! Testa Smålandsposten gratis i 30 dagar:

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons