Annons
Växjö

Krögaren i Växjö prisas

Växjö • Publicerad 13 juni 2024
Sandra Hartman på Izakaya moshi.
Sandra Hartman på Izakaya moshi.Foto: Lena Gunnarsson

Under onsdagen delades Årets Företagare och Årets Unga Företagare i Kronoberg ut på residenset i Växjö. Johanna Haglund och Jonathan Haglund på Konga Mek AB utsågs till Årets Företagare och Växjökrögaren Sandra Hartman på Japas Kitchen AB, som driver Izakaya Moshi, blev Årets Unga Företagare.

– Våra pristagare är två utmärkta förebilder för Kronobergs företagande. Konga Mek visar att en traditionell bransch kan vara både innovativ och utvecklande. Även våra unga företagare visar på nya tag i en traditionell bransch. Vi tycker att Konga Mek AB och Japas Kitchen AB är mycket värdiga vinnare, säger Robert Wallin, biträdande regionchef på Företagarna.

Annons

Länets vinnare ska tävla i den stora nationella finalen i Stockholm den 11 oktober.

Juryns motivering

Årets Unga Företagare

Med ett konstant leende på läpparna och som en kreativ själ i att hitta alternativa framgångar, även i tuffa tider som pandemin, utvecklar inte bara företagaren sin egen verksamhet utan bidrar också aktivt till centrumutvecklingen av orten. Denna entreprenör är en hörnsten i att sätta Kronoberg på den gastronomiska kartan.

Med ett stort engagemang för ungdomar och företagande har vår vinnare spenderat tid som mentor för att locka fram lusten hos blivande unga företagare med inställning, att ingenting är omöjligt.

I över 10 år har denna dedikerade entreprenör tagit Asien till Kronoberg. Genom att ständigt leverera högkvalitativa kulinariska upplevelser i världsklass har företagaren bidragit till att stärka Växjös rykte som ett centrum för utmärkt mat och kultur, och har därmed blivit en ovärderlig del av samhället i både Växjö och Kronoberg.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons