Annons
Växjö

Krögarprofilen säljer populära Växjörestaurangen: ”Vemodigt”

Efter över 15 år som ägare har Robert Janusev sålt restaurangen Piazza Teatro i Växjö. Nya ägarna är Fabian och Felix Astrén, Jonas Truong och Johan Carlsson.
– Många människor har ätit här och jag vill säga ett stort tack, säger Robert Janusev.
Växjö • Publicerad 9 juni 2022 • Uppdaterad 12 juni 2022
Robert Janusev har drivit flera olika restauranger i Växjö genom åren.
Robert Janusev har drivit flera olika restauranger i Växjö genom åren.Foto: Cristian Brolin

Den välkända Växjökrögaren Robert Janusev startade för över 15 år sedan Piazza Teatro på Teatertorget i Växjö. För att göra restaurangplanerna till verklighet fick han riva den lilla Pressbyrån som låg där tidigare och bygga upp restaurangen från start. Nu har han beslutat sig för att sälja den populära restaurangen.

– Det känns skitknasigt och vemodigt men det kom på tapeten och jag känner att jag kan pausa lite. Jag kommer nog inte att fatta vad jag kommer sakna här förrän senare. Det här har alltid varit mitt ställe, varje gång jag varit i centrum har jag gått in här. Det är som ett barn, säger Robert Janusev.

Annons

Han beskriver att verksamheten har gått bra genom åren, även om det har varit upp och ner med bland annat coronapandemin. Många Växjöbor har spenderat på både luncher och middagar på restaurangen med det medelhavsinfluerade köket.

– Det är en fantastiskt fin restaurang och det har varit en trevlig tid med många gäster. Jag vill säga tack till allihopa som har ätit och druckit här, det har varit en väldigt kul resa.

Robert Janusev har tidigare även drivit restaurangerna Bistro och Trattoria Science Park samt nattklubben Grand Étape. Nu säljer han även Piazza Teatro till de nya ägarna Fabian och Felix Astrén, Jonas Truong och Johan Carlsson som driver Skai i Icon Växjö Växjö och Kai på Öland. De tar över Piazza Teatro den 1 augusti.

– Det känns bra att lämna över till fyra unga, duktiga krögare. Vi har haft en bra dialog och kontakt och de kommer att förvalta Piazza Teatro på ett bra sätt. Namnet blir nog kvar men de kommer antagligen att sätta sin egen prägel på restaurangen, säger Robert Janusev.

Vad ska du göra framöver?

– Vi får se vad som händer. Jag har några idéer men ingenting som är spikat.

Piazza Teatro har funnits på Teatertorget i över 15 år.
Piazza Teatro har funnits på Teatertorget i över 15 år.Foto: Lennart Ernstsson
Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons