Annons

Kroggäst blev aggressiv – sex poliser behövde ingripa

Växjö • Publicerad 25 februari 2024
.
.Foto: JESPER ZERMAN

En 24-årig man har åtalats för ett antal brott efter att ha blivit aggressiv i samband med ett polisingripande utanför ett nöjesställe i centrala Växjö. Det var förra sommaren som en polispatrull uppmärksammade att mannen slog till en kvinna.

När poliserna ingrep mot 24-åringen blev han våldsam och han gjorde ”extremt mycket motstånd”. Totalt krävdes det sex poliser för att få kontroll på honom. En av poliserna ska ha fått ett hårt slag i ansiktet och mannen ska även ha försökt bita flera andra poliser på väg till polishuset.

Annons

Mannen ska inne i arrestintaget ha fortsatt vara aggressiv och hotfull. Nu har 24-åringen åtalats för våld mot tjänsteman, försök till våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd och hot mot tjänsteman.

Mannen förnekar brott men har medgett att han ”nafsade lite” på frågan om han försökte bita poliserna. Händelsen filmades av polisernas kroppskameror.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons