Annons
Växjö

Kronoberg har lägst sjukfrånvaro i landet

Växjö • Publicerad 18 mars 2023
Anna Zelvin (KD)
Anna Zelvin (KD)Foto: Urban Nilsson

Sveriges kommuner och regioner har presenterat statistik över årets sjukfrånvaro för anställda hos alla landets regioner. Nationellt ligger sjukfrånvaron i Sverige på 7,2 procent, men siffran i Kronoberg är betydligt lägre. Med sina 6,2 procent så har region Kronoberg lägst sjukfrånvaro i hela Sverige.

Trots de fina siffrorna så är det mer sjukfrånvaro än tidigare år. Jämfört med 2021 så har den ökat från 5,7 till 6,2 procent.

Annons

– Sedan pandemin har vi satsat på återhämtning genom till exempel höjt friskvårdsbidrag och aktiviteter för friskvård och gemenskap. Men mer måste till för att minska sjukskrivingarna. Viktigt framåt är hur vi organiserar oss för att tidigt upptäcka signaler på att anställda inte mår bra, för att minska både lidande, sjukskrivning och större personalbortfall, säger Anna Zelvin (KD), ordförande i personalutskottet i ett pressmeddelande.

Här saknas innehåll

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons