Annons
Växjö

Kronoberg tappar placeringar på företagslista

Växjö • Publicerad 24 maj 2023
Genrebild Växjö city.
Genrebild Växjö city.Foto: LENA GUNNARSSON

Svenskt näringsliv har nu släppt årets siffror från sin enkät om företagsklimat. Enkäten skickas ut till företag över hela Sverige där de får svara på en rad frågor om hur det är att driva företag i sina respektive kommuner. Den viktigaste faktorn i undersökningen är enligt Svenskt näringsliv själva huruvida politiker och tjänstemän lyssnar på vad företagen säger.

I Kronobergs län är det samlade omdömet exakt samma som förra året. Detta samtidigt som flera andra län har ett bättre företagsklimat än föregående år gör att Kronoberg tappar sin fjärdeplats och hamnar nu istället på en åttondeplats av Sveriges 21 län.

Annons

Det finns fem punkter som företagen genomgående har lyft när de fått frågan vad som skulle kunna göra företagsklimatet bättre:

  1. 1 Minskad brottslighet och ökad trygghet
  2. 2 Bättre dialog mellan kommunen och företagen
  3. 3Kortare handläggningstider
  4. 4Fler som går en yrkesutbildning
  5. 5Bättre förståelse för företagen hos kommunens beslutsfattare.

I Växjö kommun har man, till skillnad från länet i stort, gjort ett bättre resultat på enkäten än föregående år. Det totala omdömet från Växjös företag är 3,60 vilket kan jämföras med förra årets 3,53 eller Kronobergs läns omdöme 3,50.

Här saknas innehåll

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons